Zoom Optic recomanda Lentilele Progresive

Va enerveaza sa aveti doua perechi de ochelari? Mai mult decat atat, aveti nevoie constanta atat de ochelarii de aproape cat si de cei pentru distanta? Solutia: lentile progresive!

Dupa varsta de 40 de ani, ochii incep usor usor, sa intampine dificultati la citirea de aproape. Acest lucru se intampla daca observati ca vederea este incetosata atunci cand cititi literele marunte de pe un prospect sau ziar.

Sunteti curios cum se vede prin lentilele progresive?
Faceti o programare si va vom arata

Disconfortul acesta poate fi inlaturat foarte usor cu o pereche de ochelari pentru citit. Problema apare atunci cand aveti nevoie de corectie si pentru zona de distanta. Astfel aveti nevoie de doua perechi de ochelari: una pentru distanta si alta pentru aproape. Mai mult decat atat, daca sunteti o persoana activa cu activitate de birou si nu numai, situatia devine incomoda in timp daca nu chiar de la inceput.

Pentru o astfel de problema, o solutie ideala sunt lentilele progresive. Sunt singurele lentile care va pot oferi confort si claritate intr-o singura pereche de ochelari. Lentilele progresive includ dioptriile necesare pentru zona de distanta, aproape cat si intermediar.

Deoarece lentilele progresive cuprind cele trei distante necesare in viata de zi cu zi, orice activitate care ne solicita pentru aceste zone devine mai comoda. In functie de stilul de viata, lentilele progresive se personalizeaza, sau cum imi place mie sa spun „se croiesc”, dupa activitatea, mediul de lucru si dorinta fiecarei persoane in parte.

Pentru a intampina toate nevoile, producatorii specializati de lentile oftalmice, vin cu o gama foarte mare de tipuri de lentile progresive. Pentru alegerea celor mai potrivite lentile progresive pentru stilul dumneavoastra de viata, este necesara o discutie deschisa. Trebuie sa aflu toate activitatile pe care le aveti intr-o zi obisnuita cat si asteptarile dumneavoastra de la ochelarii cu lentile progresive.

Lentilele progresive, pe langa vederea clara pe care o ofera la toate distantele, pot avea si anumite imbunatatiri. Lentilele progresive pot fi imbunatatite cu tratamente aplicate care sporesc confortul si protejeaza ochii de radiatiile luminii naturale sau artificiale.

Datorita discutiei deschise pe care o vom avea, in functie de disconfortul pe care il aveti cat si a asteptarilor dumneavoastra, vom identifica lentilele progresive care vi se potrivesc.

Tinand cont ca lentilele progresive sunt o pereche de lentile complexe, deoarece includ dioptriile de distanta, intermediar si de aproape, in cele mai multe cazuri, necesita o perioada de acomodare in medie de 4 saptamani.

In perioada de acomodare este necesara rabdare, astfel incat ochii sa isi formeze un nou automatism de a focaliza prin zonele specifice. Unii purtatori au intampinat in perioada de acomodare un usor disconfort la urcatul si coboratul scarilor sau la miscari bruste ale capului. Acest lucru apare ca o normalitate in perioada de acomodare, dar pe masura ce folositi ochelarii cu lentile progresive, acest disconfort scade semnificativ pana cand dispare de tot.

Din punctul meu de vedere nu exista neacomodare cu lentilele progresive, decat daca nu se respecta toate aceste 3 lucruri esentiale:
1. Informatiile despre aceste lentile sa fie transmise complet, atat avantaje cat si dezavantaje;
2. Alegerea lentilelor progresive sa fie facuta dupa tipul de activitate al purtatorului;
3. Persoana purtatoare sa isi asume 4 saptamani de rabdare pentru acomodare.
Daca toate aceste trei lucruri, mentionate mai sus, sunt indeplinite, atunci ochelarii cu lentile progresive va vor reda claritatea cat si confortul dorit.

Daca v-am starnit curiozitatea, va pot raspunde la orice intrebare despre lentilele progresive cu informatii concise si clare si va pot arata, inainte sa le comandati, cum veti vedea cu lentilele progresive. Ochelarii cu lentile progresive va pot oferi confort si claritate in activitatea de zi cu zi.

Va invit cu drag sa ne cunoastem la Zoom Optic! Ne gasesti in Piatra Neamt pe str. Mihai Eminescu numarul 8 bloc D5 scara C, langa rochii de mirese Natalys (fosta Casa Tania).

Daca doriti sa interactionam, suntem pe Facebook si Instagram.

Poza: Ochelari cu Lentile Progresive
Multumim Dl. Ionel pentru poza!

Zoom Optic recomanda Lentile Progresive - Piatra Neamt

Zoom Optic – Sa vezi diferenta

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.